Kezdőoldal Aktuális hírek Aktuális hírek - 2012. július

Aktuális hírek - 2012. július

Kedves Tagtársaink!
 
Andics János tagtársunk kéri a következők továbbítását!!!!
 
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően Csapai János néprajz-történelem szakos tanár az idén is megszervezte Őcsényben a helytörténeti és történelmi előadás sorozatot. A következő előadást én tartom, melyre szeretettel meghívlak, kedves családoddal és az Egyed Antal Tolna Megyei Honismereti Egyesület minden tagjával együtt.
Helyszín és időpont: Református Gyülekezeti Ház /régi nevén kultúrház/ Őcsény, 2012. július 14. /szombat/ 18 óra.
Az előadás címe: Ferenc József élete
 
Egyesületünk további hírei:
= Nagy hőségben, de szép programmal zárult a XL. Honismereti Akadémia Egerben. Megyénket egyesületünk hét tagja - Bodó Imre és felesége, Horváth Endre és Éva, Méry Éva, Szabadi Mihály és felesége Dóra - képviselte.
2013-ban Székesfehérvár lesz az akadémia házigazdája.
= Szeptember 1-jén Kölesdre várjuk az érdeklődőket a Koritsánszky Ottóról (1882-1952) szóló progamon. A község szülötte neves gyógyszerészről, a Magyarországi  Gyógyszerész Egyesület igazgatójáról a dr. Kiszler Gyuláné vezette Kölesdi Honismereti Szakkör tervez  méltó megemlékezést.  
= Szeptember 8-án, szombaton Dunaföldváron tartjuk a XIII. Megyei Honismereti Találkozót. Még várjuk azon tagtársaink jelentkezését (tervezett előadás címével), akik a találkozón kiselőadást tartanának, eddig nem publikált kutatási témájukból.
= Garay János születésének 200. évfordulója alkalmából egyesületünk vállalta  a szülők és testvérek szekszárdi sírkertjének felújítás. Az adományozóknak és a Panteon Kft-nek köszönhetően a munka befejeződött.  A város, az iskolák és egyesületünk október 9-én, kedden de. 10,00 órakor látogatják meg a sírt virágaikkal. A költő Kerepesi uti temetőben lévő síremlékét előző nap, hétfőn 16,00 órakor fogjuk felkeresni.
= Szívesen várjuk, fogadjuk és közreadjuk a tagtársaink honismereti munkájáról szóló híreket. De még ennél is fontosabb: kellemes nyári pihenést és jó egészséget kívánunk mindenkinek. Ki merre járt, mi szépet látott? Várjuk a híreket. 
 
Üdvözlettel:
Gesztesi Enikő és Kaczián Tibor